“Drvo i život neraskidivo su povezani, a nama je drvo, doslovno, život.”

Tvornica Artisan nastala je iz tradicionalne stolarije Ćostović koja je u nju pretočila svu svoju ljubav prema drvetu i 50 godina iskustva u njegovoj obradi. Prva iskustva stekli su izrađujući namještaj za nizozemske i britanske dizajnere, a danas je Artisan prerastao u globalni brand pa se njihovi proizvodi mogu naći na više od 100 prodajnih mjesta diljem svijeta.

Specijalizirani su za ručnu proizvodnju visokokvalitetnog namještaja od masivnog drveta i upravo je inzistiranje na ručnom, artisanskom radu ono što ih razlikuje od ostalih.

U proizvodnji koriste masivno drvo iz obnovljivih izvora, a pri obradi samo ekološke materijale, prirodna ulja i vosak koji ističu raskošnu i organsku ljepotu strukture drveta te mu omogućavaju prirodno disanje. Time je naglašena prirodna raznolikost boja, a korištenjem ljepila na bazi vinila izbjegnuta je upotreba štetnih kemijskih sredstava za obradu drveta.

Inzistiraju na tome da na kraju proizvodnog procesa namještaj, koji krasi vaš životni prostor, bude jednako prirodan kao i drvo od kojeg je nastao.

2007. godine u suradnji s regionalnim dizajnerima pokreću i prvu vlastitu kolekciju. Od tada nastoje svakom kolekcijom, svakim komadom drveta, vizijom dizajnera i dodirom marljivih majstorskih ruku opravdati filozofiju koju slijede. Njihova suradnja sa najboljim regionalnim i svjetskim dizajnerima, koji znaju tehnološke prednosti i znanje pretočiti u vrhunske proizvode, je prepoznata i na međunarodnoj sceni što potvrđuj prestižne nagrade, poput German Design Award, Red dot, Design Intelligence Award i brojne druge.

Ruke su njihov osnovni stroj i kontrolna točka u obradi drveta. Od stabla do stolice naše drvo putuje od ruke do ruke astisana.

Adresa: Radnička cesta 1A, Zagreb, Hrvatska

web: www.artisan.ba